Gazze’ye yardımlarınız ulaştırıyoruz.

Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği olarak bize emanet ettiğiniz GAZZE desteklerinizi savaş mağduru ailelere ulaştırıyoruz. Her geçen gün artan saldırılar ve mezalim Filistin halkının dik duruşunu yıkamaya ve topraklarını işgal etmeye yöneliktir. Sizler desteklerinizle Filistin/Gazze’den İşgalci İsrail’in ağır bombardımanı sebebiyle ayrılmak zorunda kalan ailelere bir nebzede olsa can suyu olabilirsiniz.

Ayrıca adak, akika, şifa ve hayır kurbanlarınızı da Mısır / Alarişte kesimleri yaparak Gazze’den gelen savaş mağduru ailelere ulaştırıyoruz.

Biz Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği olarak sizlerin destekleriyle her geçen gün artan yardımlarını bu ailelere ulaştıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Zaten biz millet olarak her zaman mazlumun yanında yer almış ve kol kanat germiş bir milletiz.

İnsanların, birbirlerine yardım ederek hayırda yarışmaları, Allah Teâlâ’nın râzı olduğu ve İslâm kardeşliğinin temelini teşkil eden güzel bir haslettir. Zîrâ zayıf ve muhtaç olan herkesin yardımına koşmak, îmânın kemâline işârettir. Cenâb-ı Hak şöyle emir buyurur:

“…İyilik ve takvâ üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın!..” (el-Mâide, 2)

“Kul, din kardeşinin yardımında olduğu müddetçe, Allah da kulunun yardımcısıdır.” (Müslim, Zikr, 37-38; Ebû Dâvûd, Edeb, 60; Tirmizî, Hudûd, 3)

“Kim (din) kardeşinin ihtiyâcını giderirse, Allah da onun hâcetini giderir. Kim bir Müslümanın dert ve kederine çâre olur (onu ferahlığa kavuşturur)sa, Allah da o sebeple kıyâmet sıkıntılarından bir sıkıntıyı kendisinden giderir.” (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58)

Allah Teâlâ’nın kendisine yardımcı olmasını kim istemez ki!.. Hele kıyâmetin o dehşetli sıkıntıları karşısında!..

Yardım edilen kişi zor durumda ise, o zaman bu amel-i salihin kıymet ve ecri daha büyük olur. Cenâb-ı Hak sıkıntıya düşmüş kuluna yardım edilmesini daha çok sever.

Değerli bağışçılarımız karınca misali de olsa bizlere desteğinizin devam etmesi hakkın ve haklının yanında olduğumuzun her daim göstergesidir.

 

Bir yanıt yazın