OSMANOĞLU YARDIMLAŞMA
DERNEĞİ

Harun OSMANOĞLU

Kurucu Başkan

46. Osmanlı Hanedan Reisi ve 23. nesil Osmanlı şehzadesi. II. Abdülhamid'in 3. kuşak torunudur.
Harun Osmanoğlu'nun babası Mehmed Abdülkerim Efendi, Sultan II. Abdülhamid'in en büyük oğlu olan Mehmed Selim Efendi'nin tek oğlu idi. 1924'te Osmanlı hanedan üyelerinin yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gitmişlerdi. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam'da evlenip 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Dedesi Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yurt dışında yaşayan aile, 1974'te hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi.
2021'de ağabeyi Dündar Osmanoğlu'nun vefatı üzerine Osmanlı Hanedan Reisi oldu. Günümüzde İstanbul'da ikamet etmektedir.

Saha Ekibimiz

M.Kaan Kıtay